اطلاع رسانی


سیستم نیلینگ
 سیستم نیلینگ

با توجه به عمق زياد خاک برداري صورت گرفته در پروژه هزاره سوم و نوع خاک محل سايت بخصوص در قسمتهاي شمالي آن، ارتفاع خاک برداري شده نياز به تحکيم، بمنظور حفظ خاک آن منطقه داشت.

با توجه به عمق زياد خاک برداري صورت گرفته در پروژه هزاره سوم و نوع خاک محل سايت بخصوص در قسمتهاي شمالي آن، ارتفاع خاک برداري  شده نياز به تحکيم، بمنظور حفظ خاک آن منطقه داشت. روشهاي مختلفي از قبيل شمع کوبي و يا ايجاد سازه نگهبان موقت توسط مشاوران پيشنهاد گرديد.اما نهايتاً به دليل مجاورت با خيابان شيخ بهايي ،در ضلع شمالي غربي سايت، روش نيلينگ توسط مشاور محترم دريا، خاک پي – از مشاوران پروژه  - پيشنهاد و مورد قبول واقع گرديد.
بدين منظور ابتدا کوله هاي سنگي موقت ايجاد شده در اين قسمت به تدريج تخريب شده و همزمان با آن عمليات نيل گذاري داخل خاک و بتن ريزي از بالا به پايين صورت گرفت .
لازم به ذکر است در اين روش از لحاظ تئوري گوه گسيختگي خاک تحت تاثير بار، شناسايي شده و سپس تحت اثر تدابيري که برخي از آنها در اشکال ذيل مشخص است ، گوه خاک مهار مي گردد و به خاک پشت آن دوخته مي شود.
تخريب ديواره موقت سنگي در محوطه شمال غربي سايت با توجه به تراز ارتفاعي داده شده براي مقاومت خاک موجودو اجراي کوله هاي آجري.                         

neil-(4).jpg

 
همزمان با کار تخريب کوله هاي سنگي ، به منظور هر چه ايمن کردن محوطه ، ايجاد يک سري کوله هاي موقت در بستر کار نيز در دستور کار قرار گرفت.                          

 

neil-(0)(1).jpg

 
تصوير سطح تمام شده قسمتي از محل هاي نيلينگ را نشان مي دهد.
                                                 

 

neil-(1)(1).jpg

تصوير مراحل انتهايي عمليات نيلينگ را نشان مي دهد. در عکس دستگاه مشغول پمپ دوغاب سيمان با فشار به داخل سوراخ ها است .                         

neil-(3).jpg

 
پس از انجام عمليات حفاري و ميلگرد گذاري داخل سوراخ ايجاد شده ، سر حفره بسته شده و دوغاب سيمان به داخل سوراخ پمپ مي شود .                              

 

neil-(6).jpg

 
عمليات نيلينگ بلافاصله پس از انجام عمليات خاک برداري صورت مي گرفت .                        

 

neil-(8).jpg

 
سطح نيل شده و ميلگرد گذاري شده که آماده براي بتن ريزي ميباشد.                            

 

neil-(9)(1).jpg

 
سطح قالب بندي شده به منظور بتن ريزي                             

 

neil-(10)(1).jpg

 
مجموعه آرماتورگذاري و قالب بندي سطح نيلينگ در ذيل تراز کوله ها.                                 

 

neil-(11).jpg

 

 

سیستم انکرینگ

پایدارسازی موقت زمین شمال سایت

گود برداری محل سازه متعلق به تأسیسات مرکزی برجها به دلیل وجود لایه ای متفاوت از خاک به خصوص خاک رس با ضخامت بالا و همچنین  وجود آب در کنار لایه های رس خاک دچار مشکلات فراوانی بوده که پس از بررسی‌های لازم در رابطه با انواع ممکن اجرای عملیات گودبرداری در این منطقه ، این نتیجه حاصل شد که از سیستم انکرینگ جهت انجام پایدارسازی موقت خاک مجاور گود اسـتفاده گردد .

ank1.jpg

زمین شمال سایت قبل از عملیات پایدارسازی موقت و خاکبرداری

 

ابعاد زمین شمال سایت 5/47 متر در 3/33 متر می‌باشد.

زمین مذکور در غرب به خیابان شیخ بهایی با تراز 59/0- متر و در جنوب به برج C ( از برجهای بلند مرتبه هزاره سوم ) منتهی می شود . درضلع شرقی و شمالی زمین، ساختمانهای مسکونی 5 و 6 طبقه قرار دارد که تراز کف زیر زمین آنها به ترتیب در 08/1- و 07/5- متر است . تراز کف پس از گودبرداری 15- در نظر گرفته شده است.

نحوه اجرا

در این سـیستم بـطور خلاصه ابتـدا محل شـمع ها تا عـمق مورد نظر حفـاری شـده و سـپس پروفیل های فولادی طراحی و ساخته شده درون چاه ها قرارداده می شـود . پس از این مرحله چاه های حفاری شده برای اجرای شمع‌ها جهت گیرداری تا عمق 5/2 متر برای شمع های ضلع غربی و شرقی و عمق 2 متر برای شمع های شمالی با بتن سازه ای و مابقی با بتن غیر سازه ای (پلاستیک) پر می گردند.

بتن مصرفی برای شمع های فولادی در قسمت ریشه از نوع بتن سازه ای با عـیار حداقل 350 کیلوگرم سیمان در متر مکعب بتن و در قسمت بالایی از نوع بتن پلاستیک با 100 کیلوگرم سیمان و 35 کیلوگرم بنتونیت در متر مکعب بتن خواهد بود.

سـپس گمانه مورد نظر برای قرارگیری کابل ها با عمق ، قطر و شیـب مورد نیاز حفاری می شود . در نهایت مهارها در گمانه قرارداده شده و انتهای گمانه تا محل مشخصی با دوغاب سیمان پرمی شود و پس از ایجاد تکیه گاه لازم و گیرش دوغاب ، مهارها کشیده شده و نیروی  کشش به خاک پشت گوه شکست محل خاکبرداری انتقال می یابد.

ank2.jpg

مجموعاً 31 حلقه چاه به عمق 15 متر در شمال ، 16 متر در شرق و 18 متر در غرب حفاری گردید.

ank3.jpg

ساخت شمع فولادی

طبق هماهنگی انجام گرفته با شرکت SES مقرر گردید که شمع فولادی توسط عوامل شرکت ساخته شود.

جهت ساخت شمع‌های 3 ، 17 و 19 متری از پروفیل IPE400 استفاده گردید و شمع‌های 5/12 متری با پروفیل IPE330 ساخته شد. در مجموع به تعداد  7 شمع 19 متری ، 8 شمع 17 متری، 14 شمع 5/12 متری و 2 شمع 3متری جهت شروع عملیات پایدارسازی ساخته شد.

وزن کلی شمع ها در حدود 65000 کیلوگرم می‌باشد

ank4.jpg

مونتاژ IPE و ورقهای تقویتی

ank5.jpg

مونتاژ اتصالات بین هسته اصلی

ank6.jpg

ank7.jpg

مونتاژ و جوشکاری قسمت تحتانی شمع

ank8.jpg

کلیه اتصالات با بالاترین کیفیت جوشکاری گردیدند و همه جوشها تست PT شدند.

کارگذاری شمع ها

محل مونتاژ شمع های فولادی ضلع شرقی سایت بود. لذا کلیه شمع ها پس از مونتاژ و جوشکاری توسط تاورکرین به شمال سایت منتقل و مستقیماً در محل مربوطه قرار می گرفتند

ank9.jpg

ank10.jpg

در انتها سر شمع ها بوسیله پروفیل IPE220 به یکدیگر متصل می شود.

پس از کارگذاری شمع ها در محل مربوطه، درون چاه جهت گیرداری پای شمع ها با بتن سازه ای پر می‌شود. میزان گیرداری برای شمع های شرقی و غربی 5/2 متر، و برای شمع های شمالی 2 متر می باشد.

ank11.jpg

ank12.jpg

در مجموع به حجم  5/65 متر‌مکعب بتن سازه ای با عیار 350 کیلوگرم سیمان در هر مترمکعب جهت بتن ریشه شمع ها استفاده گردید.

پس از گیرش بتن ریشه، فضای مابین آن تا دهانه چاه با بتن پلاستیک پر می شود .

از این رو از نوعی بتن پلاستیک با طرح اختلاط 100 کیلوگرم سیمان ، 233 کیلوگرم شن ، 370 کیلوگرم ماسه، 1400 کیلوگرم خاک محل و 296 لیتر آب استفاده شد.

ank13.jpg

پس از گیرش بتن پلاستیک، اقدام به خاکبرداری تا تراز اولین گمانه می شود.

خاکبرداری زمین با ماشین آلات سنگین ( لودر، بیل مکانیکی و پیکور ) انجام گرفت .

پس از خاکبرداری تا تراز مربوطه، عملیات حفاری گمانه ها با زاویه 10 درجه نسبت به سطح افق آغاز می‌شود .

قطر حفاری 147 میلیمتر بوده و طول حفاری برای گمانه های شمالی 15 متر ، برای گمانه های شرقی 17 متر و برای گمانه های غربی 19 متر می‌باشد . کلاً در حدود 1550 متر طول حفاری شد.

ank14.jpg

شاتکریت

شاتکریت به عنوان یک رخپوش در دیواره ها به منظور برقراری پایداری موضعی خاک بین شمع ها و محافظت سطح خاک از هوا زدگی و اثرات محیطی مورد استفاده قرار می گیرد.

ank15.jpg

تسطیح دستی قبل از مش بندی

ank16.jpg

جهت مش بندی از شبکه مش 10 سانتیمتر در 10 سانتیمتری استفاده شد. قطر میلگرد مش 6 میلیمتر و سطح جاری شدن مش‌ها 2400 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع بوده است.

پس از مش بندی حد فاصل شمع ها ، عملیات شاتکریت دیواره ( پاشش بتن به کمک نیروی باد ) با طرح اختلاط 400 کیلوگرم سیمان، 1640 کیلوگرم ماسه و 160 لیتر آب انجام می گیرد. ضخامت شاتکریت 10 سانتیمتر است

ank17.jpg

استرند‌ها (مهاری ها)

برای اجرای استرند‌ها از کابل‌های مخصوصی استفاده می‌شود که مقاومت تسلیم آنها در حدود 18500 kg/cm^2  می‌باشد . هرکابل از 7 رشته سیم به هم تابیده تشکیل شده است و قطر کابل‌ها 6/0 اینچ می‌باشد . برای هر استرند ممکن است تعداد قابل توجهی از این کابل‌ها را در یک گمانه جای داده شود.

ank18.jpg

ank19.jpg

جهت ساخت 114 استرند، در حدود 600 عدد کابل  با متراژهای متفاوت استفاده شد.

طول کلی استرندها 1532 متر می باشد

ank20.jpg

پس از قرار دادن استرندها درون گمانه، دوغاب سیمان توسط دستگاه مربوطه (شکل زیر) درون گمانه تزریق می‌شود.

ank211.jpg

در تزریق دوغاب نسبت آب به سیمان 10 به 4 است . در این پروژه به علت ویژگی های خاک، مشکلات حفاری و شرایط ساختمان‌های مجاور، از روش تزریق متعدد با فشار استفاده می شود.

نقش مهاری‌ها علاوه بر پایدارسازی دیواره و تاًمین ضریب اطمینان ، به علت اعمال نیروی پیش‌تنیدگی ، جلوگیری از ایجاد تغییر شکل‌های نامطلوب در سازه‌های مجاور نیز می‌باشد . پس از ایجاد تکیه گاه و گیرش دوغاب ، مهاری‌ها کشیده می‌شوند و نیروی کشش به خاک انتقال داده می‌شود . گیرداری کابل‌ها روی صفحه مخصوص توسط گوه‌ها تاًمین می‌شود .

ank21.jpg

کشش استرند

طول گیرداری استرندها 6 و 5 متر بوده و نیروی پیش کشیدگی مهاری ها 90 و 75 تن است.

ank22.jpg

اجرای پد بتنی

به دلیل عدم امکان کارگذاری شمع فولادی در قسمتی از ضلع غربی زمین ، در 4 گمانه پس از حفاری گمانه مربوطه و نصب استرند، اطراف گمانه پد بتنی اجرا گردید.

جهت اجرای پد بتنی، مجموعاً  7 مترمکعب بتن سازه ای با عیار 400 کیلوگرم سیمان در هر مترمکعب استفاده شد

ank23.jpg

ank24.jpg

زه کشی دیواره شرقی

در ضلع شرقی زمین شمال سایت، به دلیل برخورد با سفره های زیرزمینی و چاه فاضلاب، زهکشی دیواره انجام گرفت.

خاکبرداری زمین شمال سایت

عملیات خاکبرداری شمال سایت به موازات عملیات پایدارسازی انجام پذیرفت. پس از نصب و کشش مهاری ها در هر تراز، بلافاصله عملیات خاکبرداری تا تراز پائینتر صورت می گرفت.

ank25.jpg

به علت وجود لایه های سخت آهکی، جهت جداسازی خاک از پیکور استفاده شد.

ank26.jpg